2010. július 6., kedd

Álláshirdetések...

Sok-sok olyan weboldal van, amelynek alapvető szerepe az álláshirdetés és álláshirdetések megjelenítése. Itt sok esetben könnyen rátalálhatunk a megfelelő álláshirdetésre. A hirdetések sok esetben szűrve és csoportosítva vannak. A jól szekcionált álláshirdetés mindig jobb, mint amely nem. Ha pl. valaki állást keres és álláshirdetés és álláshirdetések után keresgél, akkor jól jöhet az, ha az adott weboldalon talál olyan segédfunkciót, amely az álláshirdetések közötti keresést szolgálja és segíti elő. Ha pl. valaki olyan álláshirdetéseket akar látni, amelyen informatikával kapcsolatosak, akkor elég csupán annyit tenni, hogy az oldalon beállítja, hogy milyen típusú munkát keres, és az ország melyik területén és rámegy a szűrésre. Egy-egy állás és álláshirdetés témája különféle lehet. Egy-egy álláshirdetés akkor jó, ha figyelemfelkeltő, de ugyanakkor nem zavaróan figyelemfelkeltő. Jó az ha pl. egy álláshirdetés illik az oldal környezetébe de még se veszik el a sorok között. Tehát az is fontos, hogy az adott álláshirdetés kiemelkedjen valamilyen szinten az oldalról, mert így könnyebben rátalál az álláskereső személy. Az álláshirdetés típusa és témája, mint korábban említette más és más lehet.

Az álláshirdetés akkor jó, ha egy figyelemfelkeltő címmel és alcímmel rendelkezik, valamint egy 2-3 mondatos leírással és egy url címmel. Így alapvető információkat kaphatunk az adott állásról, majd rákattinthatunk az álláshirdetésre. Az álláshirdetés a munkáltatók szempontjából fontos dolog. Ha pl. egy cég munkásokat keres egy valamilyen folyamathoz akkor jól jöhet a cég számára, ha álláshirdetéseket jelenít meg weben az adott munkával kapcsolatosan. Ehhez sok lehetőség áll ma már a rendelkezésre. Ilyen program pl. a google adsense, vagy a google adwords is stb, amelyek segítségével létrehozhatunk olyan weboldalakat, amelyeken az oldal témájához illő reveláns reklámok lesznek megjelenítve. A reklámok közé betehetjük a mi cégünk által kínált álláshirdetéseket is. Az álláshirdetés az újságokban is remek dolog természetesen. Ha valaki jobban szereti az újságokban található álláshirdetéseket, akkor bátran keresgélhet itt is, bár én ha álláshirdetésről van szó azt, vallom, hogy az internet mindenekfelett. Szinte bármerre nézünk szét az interneten, mindenütt valamilyen reklámmal és hirdetéssel találkozhatunk. Az, hogy az adott hirdetés miről szól, az természetesen az adott weboldal koncepciójától függ. Ha álláshirdetéseket keresünk, akkor mindig olyan oldalakat keressünk elsőként amelyek munkákkal é állásokkal foglalkoznak.

A neten egyébként egyre több az olyan álláshirdetés, amely otthon végezhető munka, internetes munka, távmunka. Ezek a munkák az utóbbi években nagyon felkapottabbá váltak, Az előnyük az, hogy rugalmas időbeosztással otthonról végezhetőek az interneten keresztül, és viszonylag jó jövedelem kiegészítést is biztosítanak. A passzív jövedelem erejét itt még meg kell, hogy említsem. Az otthoni munkák egy idő után már úgy is termelhetik a pénzt, hogy hozzá se kell nyúlnunk a számítógépünkhöz. Az ilyen munkák nagy szakmai tapasztalatos se igényelnek általában, így szinte az,aki az alapvető számítógépes felhasználói ismeretekkel rendelkezik az már bele is vághat egy-egy ilyen munkába. Az álláshirdetés átláthatósága, és figyelemfelkeltő hatása tehát fontos dolog. A jó álláshirdetés, általában jó munkához vezet. A legtöbb álláshirdetés a következő kategóriákba csoportosítható.:

# nformatika/telekommunikáció
# pénzügy/bank/könyvvitel
# cégvezetés/top menedzsment
# marketing/media/PR
# HR/munkaügy
# adminisztráció/asszisztencia
# értékesítés/üzletkötés
# beszerzés/szállítás/logisztika
# gyártás/termelés/gépészet
# elektrotechnika/energetika
# építőipar/szakmunka
# oktatás/tolmácsolás
# egészségügy/gondozás
# idegenforgalom/turisztika
# gasztronómia/vendéglátás
# szépségipar/wellness/fitness
# takarítás/házvezetés
# biztonság/védelem
# egyéb állások
# részmunkaidő/diák munka
# külföldi munka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése